Kompensatoriska hjälpmedel på gång i en 6:a

Inom temagruppen "IKT i specialundervisningen" har vi nu kontaktat en sjätte-klass där det finns några elever som haft svårigheter att klara godkänt-gränsen i engelska när de gick i 5:an. Tanken är att vi med hjälp av tekniska hjälpmedel såsom talsyntes, scanner, översättningspennor, mp3-spelare mm ska jobba med att motivera eleverna och försöka göra engelskinlärningen roligare. Kompenserande hjälpmedel har här och där "slagit igenom " i Sverige för äldre elever (det vill säga på orter eller i skolor där det finns "eldsjälar" ) . När det gäller yngre elever är denna utvecklingen ännu i sin linda. Därav detta projekt - Ung kompensation.

Kommentarer
Postat av: Magnus Frisk

Ska bli kul att följa detta arbete. Är intresserad av hur de tekniska verktygen används och hur ni jobbar tillsamans med undervisande lärare i klassen för att uppnå "träff i målet".
Vi kommer att göra en, som jag tolkar det, liknande insats i 3 olika klasser (år 4 , år 5 , år 6) där specialpedagogen och arbetslaget, med stöd av IT-pedagog, försöker spänna över hela planeringen för de elever som har behov av tekniska verktyg.

2008-01-24 @ 09:31:19
URL: http://www.alvesta.se/pc/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0